به گزارش خبرگزاری «حوزه»، شركت كنندگان در كنگره بين المللي بزرگداشت آيت الله العظمي وحيد بهبهاني با حضور در نجف اشراف به زيارت مرقد مطهر اميرالمومنين (ع) رفتند و با توليت حرم علوي ديدار و گفتگو كردند.
كنگره آيت الله وحيد بهبهاني به مدت دو روز در كربلاي معلي و با حضور انديشمندان و علماي بلا اسلامي به همت عتبه مقدسه حسيني و مركز دارالتراث نجف اشرف در كربلاي معلي برگزار شد و شركت كنندگان پس از پايان برگزاري اين كنگره با حضور در شهر نجف اشرف به زيارت مزار اميرالمومنين(ع) رفتند.
علما و انديشمندان حاضر در اين كنگره همچنين با حجت الاسلام و المسلمين سيد نزار حبل المتين توليت عتبه مقدسه علوي ديدار و گفتگو كردند.
احداث صحن حضرت زهرا(س) در 220 هزار متر مربع
توليت حرم علوي با ابراز خرسندي از ديدار با علما ، حوزويان و دانشگاهيان كشورهاي اسلامي با ارائه گزارشي از فعاليت هاي توليت حرم اميرالمومنين(ع) ، يكي از مهمترين پروژه هاي در دست اجرا را طرح احداث صحن حضرت زهرا(س) برشمرد و اظهار داشت: اين پروژه به همت مهندسان ايراني ستاد بازسازي عتبات عاليات و همكاري گروه هاي مختلف در نجف اشرف در فضايي به وسعه 220 هزار متر مربع در جوار حرم مطهر امام علي (ع) احداث خواهد شد.
وي با اشاره به پيشرفت خوب اين پروژه ابراز اميدواري كرد ، فاز اول آن كه مربوط به بخش هاي هم جوار با حرم مطهر امام علي (ع) در عيد سعد غدير مورد بهره برداري قرار گيرد.
حجت الاسلام نزار حبل المتين ، ابراز داشت: اين بخش شامل قسمت هاي زيارتي صحن حضرت زهرا(س) است كه هم اكنون نزديك به 80 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و اميدواريم با اتمام و بهره برداري از آن ديگر مشكل كمبود فضا براي حضور زايران به خصوص در مناسبت هاي مذهبي همانند ايام محرم ، صفر و اربعين مرتفع شود.
توليت حرم علوي ، احداث موزه ، كتابخانه ، حوزه علميه و بخش هاي اداري و رفاهي براي زايران را از جمله موارد پيش بيني شده در اين طرح بزرگ برشمرد.
بازدید از کتابخانه علامه امینی و موسسه دارالتراث نجف
بازديد از كتابخانه علامه اميني در نجف اشرف و همچنين بازديد از موسسه دارالتراث نجف اشرف از ديگر برنامه هاي شركت كنندگان حاضر در كنگره بين المللي آيت الله وحيد بهبهاني بود.
مسئول كتابخانه علامه اميني در اين بازديد ، اين كتابخانه را يكي از بزرگترين كتابخانه هاي عراق برشمرد و اظهار داشت: در ابتدا اين كتابخانه ده هزار جلد كتاب داشت كه امروز اين تعداد به 65 هزار جلد كتاب رسيده است.
وي با اشاره به اهتمام ويژه علامه اميني براي نگارش كتاب بيان داشت: تاليفات بسياري از اين عالم وارسته به جاي مانده است كه مهمترين آن كتاب الغدير در 20 جلد است كه ايشان در اين كتاب با استفاده از روايات اهل سنت به اثبات ولايت امام علي (ع) پرداخته است.
اين مسئول عنوان كرد: علامه اميني براي نوشتن كتاب الغدير مشقت هاي فراواني متحمل شد و براي جمع آوري اسناد به منظور نگارش آن به كشورهاي مختلفي از جمله هند ، پاكستان ، مصر و مغرب سفر كرد.
حاضرين در كنگره بين المللي آيت الله وحيد بهبهاني همچنين بر سر مزار آيت الله اميني كه در محل كتابخانه مي باشد حاضر شده و براي عو درجات اين عالم رباني فاتحه اي قرائت كردند.
نظر شما